Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya'da işsizlik Aralık ayında, otomobil ve makina ihracatındaki hızlı artış ve ılık geçen kış mevsimi dolayısıyla inşaat sektöründe istihdamın azalmaması sonucu beklenenden daha fazla düştü.

Çalışma dışında kalanların sayısı, Aralık ayında, mevsimsellikten arındırılmış rakamlarla 22,000 düşerek 2.89 milyona indi. Bloomberg News'un anketine katılan 20 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, işsizliğin 10,000 düşmesi bekleniyordu. Mevsimsellikten arındırılmış rakamlara göre işsizlik oranı ise yüzde 6.8'e geriledi.

Münih'te Bayerische Landesbank kıdemli ekonomisti  Johannes Mayr, "İfo endeksi dahil geleceği işaret eden göstergeler, Almanya'da istihdam moturunun temel olarak işlediğini işaret ediyor" dedi.

Oto üreticisi Audi AG, 27 Aralık'ta, elektrikli araçlara ve hafif metal teknolojisine yaptığı yatırımları genişletecek olmasından dolayı bu yıl 1,200 kişiyi istihdam edebileceğini açıkladı. Almanya'da üretim tesisleri bulunan, A380 süperjumbo yolcu uçağının üreticisi Airbus SAS, 14 Aralık'ta yaptığı açıklamada, 4,000 kişiyi daha işe alacağını duyurdu. Abendblatt gazetesi, 30 Aralık'ta, kendi yürüttüğü ankete göre, Hamburg'daki en büyük 200 şirketin yüzde 42'sinin 2012'de istihdamı artırmayı planladığını kaydetti.