Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İmalattaki artış sinyalleri üzerine hisse senetleri değer kazandı ve MSCI Dünya Endeksi 4 haftanın zirvesine tırmandı. ABD endeks vadelileri ve emtia artış kaydederken, güvenli varlık talebindeki azalma dolar ve ABD hazine kağıtlarını aşağı çekti.

MSCI Endeksi yüzde 0.7 kazançla, 7 Aralık'tan bu yana en yüksek kapanışına hazırlanıyor. Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.7 ve Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri yüzde 1.8 yükseldi. Dolar Endeksi yüzde 0.8 düşüş kaydederken, 10 yıllık ABD hazine tahvillerinin getirisi 6 baz puan arttı ve yüzde 1.94'e çıktı. Aynı vadeli Fransız tahvillerinin getirisi 4 baz puan yükseldi. Petrolün varil fiyatı 100 doları aştı ve bakır 2. gününde de değerlendi.

Bloomberg'in beklentisine göre ABD'de imalat geçtiğimiz ay Haziran'dan bu yana en hızlı büyümesini kaydetti. Dünyanın en büyük ekonomisinde bugün Fed, Aralık toplantısının tutanaklarını açıklayacak.

Çin ve Hindistan'dan gelen olumlu imalat verilerinin ardından Avustralya'da da imalat rakamları sevindirdi. Asya'nın önde gelen ekonomilerinden Avustralya'da fabrika üretimi 6 aydan bu yana ilk kez büyümeye işaret etti.

Londra'daki Societe Generale SA'nın Forex Araştırmaları Müdürü Kit Juckes, genel karamsarlığın sebeplerinin hâlâ var olduğunu ancak yeni bir kötü haber olmadığını söyledi.