Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

"Daha fazla şeffaflık" için iletişim politikasını iyileştirmeyi hedefleyen Fed Başkanı Ben Bernanke'nin planları kapsamında Fed yetkilileri, merkez bankasının kilit faiz tahminlerini ve hedeflerini paylaşacak.

Fed Açık Piyasa Komitesi'nin dün açıkladığı geçtiğimiz ayki toplantı tutanaklarına göre, FOMC üyeleri "uygun para politikası için yaptıkları tahminlerini" de 24-25 Ocak'tan itibaren Ekonomi Tahminleri Özeti'ne dahil edecek.

Fed yetkilileri tahminlerini açıklayarak, politika faizi beklentilerini çeşitlendirmeyi hedefliyor. Geçtiğimiz ay Fed yetkilileri bir kez daha ekonomik şartların, faizleri 2013'ün ortalarında kadar sıfıra yakın tutmayı gerektirdiğini tekrarladı.

Yetkililerin tahminlerini açıkladığı zaman, ilk politika faizi artışına yönelik beklentilerin de uzaklaştırılacağını savunan New York'taki BNP Paribas'ın Kuzey Amerika başekonomisti Julia Coronado, Fed'in 2013'ün son çeyreğine kadar faiz tahmininin yüzde 0-0.25 aralığında olacağını, ilk faiz artışının da 2014'te yapılacağını söyledi.