Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de fabrika siparişlerinin Kasım ayında artışa işaret etmesi beklenen verinin öncesinde 10 yıllık ABD hazine tahvillerinin getirisi 1 haftanın en yüksek seviyesini kaydetti. Fabrika siparişlerinin, ABD'nin ekonomik toparlanmasının hızlandığını göstermesi bekleniyor.

ABD'nin büyümesinin Avrupa'yı geride bırakacağına yönelik tahminlerin etkisiyle 10 yıllık ABD Hazine tahvillerinin getirisi, 2. gününde de 10 yıllık Alman hazine tahvillerinin getirisinin üzerine çıktı. Ancak Avrupa Borsaları ve eurodaki düşüşten ötürü, tahvil faizleri 5. gününde de yüzde 2'nin altında kaldı.

ABD ekonomisinin büyümeye devam ettiğini söyleyen Hollanda'daki Rabobank Groep'in kıdemli piyasa ekonomistlerinden Philip Marey, 4. çeyreğin herkesin tahmininden daha iyi geçtiğini; hazine tahvillerinin karşısındaki en temel riskin Euro Bölgesi'ndeki borç krizi olduğunu belirtti.

10 yıllık ABD Hazine tahvillerinin getirisi Yüzde 1.98'le 28 Aralık'tan bu yana en yüksek seviyesini kaydetmesinin ardından, dünden 2 baz puan artış kaydetti ve yüzde 1.97'ye çıktı.  

Kasım 2021 vadeli ve yüzde 2 faizli kağıdın fiyatı 6/32 düştü. ABD hazine kağıtlarının getirisi Alman tahvillerininkinin 5 baz puan üzerinde seyretti.