Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Mali krizdeki Yunanistan'ın teknokrat başbakanı Lucas Papademos, Yunanlılara ülkenin Euro Bölgesi'ndeki kalması, uluslararası kreditörlerden aldığı yardımların devam etmesi ve Mart'tan itibaren görülebilecek iflas riskini bertaraf etmesi için tek çözümün "daha fazla kemer sıkmak" olduğunu söyledi.

Sendika ve şirket liderlerine konuşan Papademos, çok fazla şey kaybetmemek için, az miktarda özveri göstermelerinin gerektiğini savundu. Bu ayın sonlarına doğru Avrupa Birliği, Uluslararası Para Fonu ve Avrupa Merkez Bankası'ndan oluşan Troyka Heyeti ile yapılacak görüşmeler, 2012-2015 dönemi için "güvenilir ve inanılır" bir ekonomik planın hazırlanmasına odaklanacak.

Papademos, "Troyka ile bu anlaşmalar ve beraberindeki finansman desteği olmadan Yunanistan, Mart'tan itibaren kontrolsüz bir temerrüt riskiyle karşı karşıya kalır" dedi.

Kasım ayının başında Yunanistan'ın 2. kurtarma paketini garantilemek için geçici hükümetin başına gelen Papademos, 130 milyar euroluk kamu fonlarını da kapsayan ve yeni kurtarma planının bir parçası olan yatırımcıların tahvillerinde gönüllü olarak belli miktar zarar yazmaları için var gücüyle uğraşıyor. Yunanistan'ın 20 Mart'ta 14.4 milyar euroyu itfa etmesi gerekiyor.

Başbakan Papademos bugün Atina'da saat 15:30'da Bakanlar Kurulu ile bir araya gelerek troyka ile anlaşılan reformların gerektirdiklerini görüşecek.