Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bugün üst üste Avrupa Birliği ve Yunanistan'a ilişkin 2 önemli yorumda bulunan Lüksemburg Başbakanı ve Euro Grup Başkanı Jean-Claude Juncker, Avrupa Birliği'nin bilinmedik büyüklükte bir resesyonla karşı karşıya olduğunu söyleyerek, uyardı.

"Avrupa, kimsenin henüz boyunu bilemediği bir resesyonun eşiğinde" ifadelerini kullanan Juncker, bunun için yeterli ve zamanlı bir şekilde müdahale edilmesi gerektiğini savundu.

Yunanistan'ın eurodan çıkacağı söylentilerine de değinen Juncker, drahmiye geri dönmenin Yunanistan için bir seçenek olmadığına belirterek, ülkenin mali sorunlarının Yunanistan, Euro Bölgesi'nden çıkmadan çözülebileceğine dikkat çekti.

Juncker, Avrupalı liderlerin üzerinde anlaştığı Yunanistan'ın 2. kurtarma paketinin, Atina'nın tahvil sahipleri ile zarar yazmaları konusunda anlaşmasının ardından tamamlanacağını söyledi.

2012'nin euro için çok önemli bir sene olduğunun altını çizen Lüksemburg Başbakanı, "bu yılın sonunda bizi hedefimize yaklaştıran kararları alıp almadığımız belli olacak" dedi.