Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed'in New York branşının başkanı William Dudley, ABD hükümetine konut piyasasını canlandırmak için yeni programlar üzerinde çalışması çağrısında bulunurken, merkez bankasının halen faiz indirim için yollar düşünebileceğini kaydetti.

Bugün Iselin, New Jersey'de bankacılara konuşan Dudley, "Böyle politikaları uygulamak ekonomik görünümü iyileştirecek ve para politikası genişlemesini daha verimli hale getirecektir" dedi ve aynı zamanda, Fed'in para politikasını gevşetmek için adımlar düşünmesinin "uygun" olacağını sözlerine ekledi.

Politika yapıcılar, Dudley'in konuşması öncesi yüzde 8.5'e düştüğü açıklanan işsizlik oranının daha da düşmesine yardımcı olmak için para politikasını daha da gevşetmeyi değerledniriyor. Fed Başkanı Ben S. Bernanke, bu hafta, Kongre'den, ekonomik toparlanmaya ayakbağı olarak nitelediği konut piyasasının canlandırılması için daha fazla çaba göstermesini istedi.

Dudley, konuşmasında, "İşsizlik görünümünün, çifte sorumluluğumuza nazaran kabul edilemeyecek kadar yüksek seviyede olması ve enflasyon görünümünün ılımlı seyretmesi nedeniyle, konut piyasası için harekete geçilip geçilmemesinden bağımsız olarak, maliyetinden daha fazla fayda getirmesi çerçevesinde, ilave genişleme yapılıp yapılamayacağının değerlendirilmesine devam etmenin uygun olduğuna inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Daha önce Goldman Sachs Group Inc. ekonomisti olan 59 yaşındaki Dudley, Fed'in politika belirleyici organı olan Fed Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) başkan yardımcılığı görevini yürütüyor.