Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya piyasaları, Hindistan Başbakanı'nın büyüme tahminini düşürmesi ve Avustralya'da perakende satışların beklenenden kötü çıkmasından olumsuz etkilendi. Asya hisse senetleri düşüşünü üçüncü güne taşırken, bakır değer kaybetti. Euro, bugün Avrupalı liderlerin bölge için kurtarma planlaını görüşmek üzere bir araya gelmelerinden önce, yen karşısında son 11 yılın en düşük seviyesine geriledi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi Hong Kong saati ile 12:44'te yüzde 0.4 aşağıda seyrediyordu. Mart vadeli Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.4 geriledi. Euro yen karşısında yüzde 0.3 düşerek 97.65 yen seviyesine inerken, Avustralya doları 16 önemli para biriminin tümü karşısında düştü. Bakır, petrol ve altındaki düşüşlerle birlikte yüzde 1.2 geriledi. Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi, hükümetin nakit darlığını gidermeye yönelik adımlar atacağına ilişkin işaretlerin desteği ile son üç haftanın en hızlı yükselişini gerçekleştirdi.

Singapur'da Schroders Plc fon yöneticisi Lee King Fuei, "Avrupa risk olmayı sürdürüyor" dedi ve "Çözüm görmeden önce muhteelen daha fazla acı göreceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Hindistan Başbakanı Manmohan Singh, ekonominin 31 Mart'ta biten mali yılda yüzde 7 civarında büyüyyeceğini kaydetti. Aralık ayındaki tahmin yüzde 7.5 seviyesindeydi. Çin Merkez Bankası Başkanı Zhou Xiaochuan, dün yaptığı açıklamada, ülkesinin Avrupa'daki borç krizinden ve belirsiz ABD ekonomik görünümünden kaynaklanacak olası şoklara karşı hazır olması gerektiğini söyledi.