Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Fransa CUmhurbaşkanı Sicolas Sarkozy'nin bugünkü görüşmesi öncesi değer kazandı. Gösterge endeks, bu çıkışla birlikte, üç haftalık kazancını genişletti. ABD endeks vadeli kontratları ve Asya hisse senetleri kazanç ile kayıp bölgeleri arasında dalgalandı.

İngiltere'nin en büyük kamu bankası Royal Bank of Scotland Group Plc hisseleri, konu hakkında bilgi sahibi bir kaynağa göre, bankanın bu hafta küresel nakit-hisse senedi işini satacağı ya da kapatacağını yolundaki planları duyuracak olmasının ardından yüzde 1.7 değer kazandı. Renault SA yüzde 2 değer kazandı.

Stoxx 600 Endeksi yüzde 0.3 yükselerek, Londra saati ile 08:36'da 248.22 puana çıktı. Endekste, düşen bir hisse senedi karşılığı üçün üzerinde hisse değer kazandı. Endeks geçen hafta, tüm dünyada açıklanan verilerin küresel ekonominin Avrupa borç krizinden kaynaklanan zorlukalrla baş edebileceği yolundaki iyimserliği artırması sonucu yüzde 1.2 yükselmişti. Mart vadeli Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.2 yükselirken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.2'lik bir çıkış gerçekleştirdi.

Londra'da, Goldman Sachs Group Inc.'nin Peter Oppenheimer başkanlığındaki stratejistler grubu, 8 Ocak'taki raporunda, "Zayıf şirket karları, ilk çeyrekte Euro Bölgesi büyümesinin daha da kötüleşmesi ve politik gerilimin daha da artması, hepsi bir arada, hisse senetlerini, çok muhtemelen yılın ilk çeyreğinde daha sürdürülebilir biçimde toparlanmaya geçmesinden önce, muhtemelen aşağı iteceğini düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu. Araştırma grubu, "Önümüzdeki birkaç ayda, Avrupa'da ülke tahvil faizlerini yukarı itecek bazı unsurlar devam ediyor. Bunlar da muhtemelen hisseler üzerinde baskı oluşturacak" şeklinde görüş bildirdi.