Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Karayolları Genel Müdür Yardımcısı ve Kuzey Marmara Otoyolu İhalesi Komisyonu Başkanı İhsan Akbıyık, İstanbul Boğazı'na 3. köprü yapımını da içeren Kuzey Marmara Otoyolu ihalesine teklif veren olmadığını bildirdi.

Akbıyık, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, komisyon olarak ihaleyle ilgili bütün hazırlıkları yaptıklarını ve ihaleyi gerçekleştirmek için salona geldiklerini belirterek, ''Saat 14.00 itibariyle tekliflerin verilmesi gerekirdi. Bu saate kadar teklif gelmedi'' dedi.

Bundan sonraki aşamada komisyonun kararını yazarak üst makamlara göndereceklerini bildiren Akbıyık, devam eden süreçte Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Genel Müdürlüklerinin yönlendirmeleri doğrultusunda çalışacaklarını söyledi.

Açıklamanın ardından bir gazetecinin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın ''Teklif gelmezse 'B' planını uygularız'' sözünü anımsatarak, ''B'' planının ne olduğunu sorması üzerine Akbıyık, buna bakanlığın karar vereceği yanıtını verdi.

Akbıyık, bir başka gazetecinin teklif gelmemesinin ihalenin iptal edildiği anlamına gelip gelmediği sorusu üzerine ise ''Bu süreç saat 14.00 itibariyle tamamlandı. Teklif olmayan ihale sona ermiştir. Bundan sonra yeni süreç başlayacak'' dedi.