Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, son üç haftanın en hızlı yükselişini göstermesinin ardından, Almanya'nın 4 milyar euroluk (5.1 milyar dolar) tahvil satışına hazırlanması ile birlikte durgun seyrediyor. Asya hiss senetleri yükselirken, ABD endeks vadeli kontratları da fazla bir değişiklik göstermedi.

Dünyanın en büyük ikinci otomobil lastiği üreticisi Michelin & Cie., Goodyear Tire & Rubber Co.'nun küresel talepte zayıflama yaşandığını açıklamasının ardından yüzde 1.5 değer kaybetti. Danimarkalı gıda şirketi Chr. Hansen Holding A/S, Novo A/S'nin şirketin yüzde 26'sını satın alma konusunda anlaşmaya vardığını açıklamasının ardından yüzde 12 yükseldi.  

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1 düşerek Londra saati ile 08:05'te 250.58 puana geriledi. Endeks bu yıl, ekonomik verilerin, küresel ekonominin Euro Bölgesi borç krizi ile başa çıkabileceği yolundaki iyimserliği artırmasının etkisi ile yüzde 2.4 yükseldi. MSCI Asya Pasifik Endeksi bugün yüzde 0.2 artarken, Mart vadeli Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.1 geriledi.

Melbourne'de IG Markets kurumsal traderı Terry Pratt, "Avrupa piyasalrı dünkü güç işin bir kısmını bırakmaya hazırlanıyor görünüyor" dedi ve "Almanya, yalnızca 4 milyar euroluk tahvil ihalesi ile değil, aynı zamanda büyüme rakamı ile de bugünün en önemli konusu" değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa hisse senetleri dün, ABD'de bilanço sezonunun açılışını yapan Alcoa Inc.'nin sonuçlarının beklentilere paralel çıkmasının madencilik hisselerine alım getirmesinin desteği ile yüzde 1.8 yükselmişti.