Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Philipp Hildebrand, daha sonra kendisinin İsviçre Merkez Bankası Başkanlığı'ndan istifa etmesine yol açmış olan, eşinin Döviz işlemi yaptığı gün, Bank sarasin'deki danışmanıyla dolar alımı konusunu görüştü. Ancak Hildebrand, bu e-maili reddediyor.

15 Ağustos 2011 tarihli "Müşteri Bağlantıları Raporu" dosyasına göre, Hildebrand, Sarasin'deki yöneticilerden Felix Scheuber'e, dolar alımı yapmayı düşündüğünü, ancak kararı eşi Kashya'ya bırakacağını söylüyor.

O günün ilerleyen saatlerinde Scheuber, Kashya Hildebrand ile Zürih'teki sanat galerisinde buluştu ve Kashya Hildebrand, dolar alma konusundaki isteğini dile getirdi. Yalnızca birkaç saat sonra Kashya Hildebrand, Scheuber'e bir e-mail yollayarak, eşiyle ortak hesaplarından 504 bin dolarlık alım yapması için talimat verdi.

48 yaşındaki eski hedge fonu yöneticisi geçtiğimiz hafta eşi Kashya Hildebrand'ın kendisinden bağımsız hareket etmiş olduğunun e-maillerden kanıtlandığını söyleyerek, merkez bankasının başında kalacağını belirtmişti. Dün Bern'de yaptığı istifa konuşmasında, "benim sözüm, senedimdir" diyerek, gazetecilere, eşinin dolar işlemlerinden yalnızca kendisinin mesul olduğunu söylemişti.

Dolar alım işlemleri, İsviçre Merkez Bankası'nın son 30 yılın en büyük müdahalesini gerçekleştirdiği, frank kurunu sabitleme hamlesinin 3 hafta öncesinde gerçekleşti.

E-mailler dün İsviçre Merkez Bankası'nın sitesinden yayınlanarak, hikayenin iki tarafı da yansıtıldı ve Hildebrand'ın neden başkanlıkta kalması için gereken kanıtı sunamadığı belirtildi.