Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bir ayın zirvesine tırmanan altın kar satışlarıyla gerilerken haftalık kazancını da baltalıyor. Gümüş, platin ve paladyum da değer kaybediyor.

Spot altının onsu yüzde 0.9 kadar düşüşle 1,635.05 dolar olurken Singapur'da ise yerel saatle 12.16'da ise 1,639.77 dolardan işlem gördü. Sarı metal dün 1,662.20 dolar seviyesini gördükten sonra bu hafta yüzde 1.4 kazanca yöneldi. New York Comex'teki şubat teslimli altının onsu yüzde 0.4 düşüşle 1,643.60 dolar oldu.

İspanya ve İtalya'nın borçlanma oranlarının düşmesi bölgenin toparlandığına dair piyasalara olumlu işaretler gönderirken yatırımcıyı da güvenli limanlardan çıkarıyor. Avrupa Merkez Bankası da dün gösterge faiz oranını değiştirmeyerek rekor düşük seviye olan yüzde 1 seviyesinde bıraktı.

"Avrupa'nın tahvil ihalesindeki düşük faiz oranını piyasalar olumlu algılıyorlar." diyen Fat Prophets kaynak analisti David Lennox, "İran ve Batı arasındaki gerilimin de şimdilik durağanlaşması altını etkiliyor. Aralarında gerçekte ne olduğu tam açığa çıkar çıkmaz insanlar güvenli limana koşacaktır." yorumujnda bulundu.