Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, İtalya'nın bugünkü iç borçlanma ihalesi öncesi yukarı yönde hareket etti. Bu hareket sonucu, gösterge endeks dördüncü haftaya taşıdığı kazancını daha da genişletti. ABD endeks vadelileri fazla bir değişiklik göstermezken, Asya hisse senetleri yükseldi.

Stoxx 600 Endeksi yüzde 0.7 yükselerek, Londra saati ile 08:02'de 251.21 puana çıktı. Mart vadeli Standard & Poor’s 500 endeks kontratı yüzde 0.1 yükselirken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.9'luk bir çıkış gerçekleştirdi.

Avrupa hisse setleri dün, ABD'de perakende satışlar ve işsizlik başvuruları verilerinin analistlerin tahminlerinin altında kalması sonucu yüzde 0.2 geriledi.

Dün 12 milyar euroluk borçlanma kağıdı satan İtalya, bugün de 4.75 milyar euro tutarında tahvil satacak. İspanya ve Almanya'da bu hafta yapılan borçlanma ihalelerinde, maksimum hedefin oldukça üzerinde alış teklifi geldi.

Bugün ABD'de açıklanacak olan Tüketici Güveni verisinin, Bloomberg News'un anketine katılan ekonomistlerin tahminlerine göre, son yedi ayın en yüksek seviyesine çıkması bekleniyor.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, dün Frankfurt'ta yaptığı açıklamada, Avrupa borç krizi ile mücadele stratejisinin işlemeye başladığını ve Euro Bölgesi ekonomisinde "belli belirsiz iyileşme işaretleri" olduğunu söyledi.

Draghi, "kayda değer aşağı risklerin" sürdüğünü kaydetti, ancak İtalya ve İspanya borçlanma ihalelerindeki faiz düşüşüne de dikkat çekti. Bu durum, kısa vadede faiz indirimlerine ve Avrupa Merkez Bankası'nın tahvil alımlarını artırmasına duyulan ihtiyacı hafifletebilir.