Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisse senetleti, Yunanistan'ın borçlanma kağıtlarını zarar yazma konusunda özel kreditörlerle anlaşmaya yakın olduğu yolundaki spekülasyondan olumlu etkilendi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.2 yükselerek, Londra saati ile 12:25'te 974.30 puana ulaştı ve 14 Kasım'dan bu yana en yüksek seviyesinde kapatmaya hazırlanıyor. Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi, dün Ekim 20092dan bu yana en hızlı yükselişini göstermesinin ardından yüzde 1.4 geriledi. Endonezya'da Jakarta Bileşik Endeksi, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Investors Service'in ülkenin notunu yatırım yapılabilir seviyeye çıkarmasının ardından yüzde 0.6 arttı. Macaristan ve Polonya Borsalarının gösterge endeksleri en az yüzde 0.9 yükseldi.

Yunanistan Başbakanı Lucas Papademos bugün özel sektör kreditörlerle, ülke borcunun bir kısmını zarar yazmaları konusunda anlaşmaya varmak üzere yeniden biraraya geliyor. Konuya yakın bir kaynaktan alınan bilgiye göre, Uluslararası Para Fonu (IMF), kötüleşen Avrupa krizinin dünyanın diğer kısmını olumsuz etkilemesini önlemek için kredi kapasitesini 500 milyar dolar daha artırmayı planlıyor.

BNP Paribas SA'nın Londra ofisinden analist Bartosz Pawlowski, "Hafta başından bu yana, iyi çıkan bazı verilerden ve Yunanistan'ın durumunda iyileşme olacağı umutlarından beslenen risk iştahındaki ralli konusunda şüphe duyuyoruz" dedi ve "Asya hisselerinde bugün, Çin yeni yıl tatilinin yaklaşması ile birlikte, bir miktar kar satışı görüldü" değerlendirmesinde bulundu.