Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, İspanya ve Fransa'nın tahvil satmaya hazırlanmaları ile birlikte alıcılı seyrediyor. Dün son beş ayın zirvesine tırmanan Stoxx Europe 600, bu hareketini sürdürdü. Asya hisse senetleri yükselirken, ABD endeks vadeli kontratları aşağı yönde hareket etti.

Müşterek bahis şirketi William Hill Plc, tüm yıl performansının analistlerin tahminleri paralelinde olacağını açıklamasının ardından yüzde 6'nın üzerinde değer kazandı. AstraZeneca Plc, deneylerini yaptığı diabet ilacının ABD'deki düzenleyici kurumların desteğini alamamasının ardından düştü. Satışlar bakımından Avrupa'nın en büyük perakendecisi Carrefour SA, dördüncü çeyrek sonuçlarının beklenenden kötü çıkmasının ardından yüzde 2.8 değer kaybetti.

Stoxx 600 Endeksi yüzde 0.2 yükselerek, Londra saati ile 09:09'da 253.89 puana çıktı. Endekste, düşen bir hisse akrşılığı ikinin üzerinde hisse değer kazandı. Endeks, tüm dünyada açıklanan ekonomk verilerin, küresel ekonomideki iyileşmenin Avrupa borç krizinin etkilerini gidereceği yolundaki iyimserliği desteklemesi sonucu, 2012 yılında yüzde 3.8 yükseldi ve 2004'ten bu yana en iyi yıl başlangıcını gerçekleştirdi. MSCI Asya Pasifik Endeksi bugün yüzde 1 yükselirken, Mart vadeli Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.1 geriledi.

Melbourne'de IG Markets kurumsal traderı Chris Weston, "Bir kez daha, traderlar, İspanya ve Fransa'nın S&P'nin not indiriminin ardından ilk uzun vadeli tahvil ihalelerine çıkmaları ile birlikte, yönlerini sabit getirili menkul kıymet piyasasından bulacak" dedi ve "Kısa vadeli kağıtlara güçlü talep geldiğini gördük, ancak yatırımcılar uzun vadeli risk alma konusunda istekli olacak mı?" değerlendirmesinde bulundu.