Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yunanistan Hükümeti bugün de özel sektör kreditörleriyle görüşmelerine devam ederek, ülkenin borçlarını azaltmak ve ekonominin iflasını önlemek üzere bir anlaşmaya varmaya çalışacak.

Yunan Vouli TV kanalından açıklamalarda bulunan Yunanistan Maliye Bakanı Evangelos Venizelos, özel sektör kreditörlerini temsil eden Uluslararası Finans Enstitüsü IIF'nin yetkilileriyle bugün de görüşmelere devam edeceklerini söyledi. Venizelos'un açıklamaları, IIF sözcüsü Frank Vogl tarafından da doğrulandı.

Başbakanlık ofisinde çok kritik bir toplantıyı yeni bitirdiklerini aktaran Venizelos, Yunan hükümeti ve IIF arasındaki görüşmelerin yeniden başladığını ve bugün de devam edeceğini söyledi.

Yunanistan Başbakanı Lucas Papademos, ülkenin 20 Mart'taki 14.5 milyar euroluk tahvil itfasının öncesinde, ikinci kurtarma paketinin temel unsurlarından biri olan bu anlaşmayı sağlamak için adımlarını hızlandırıyor. Yunanistan'ın şu anda 20 Mart'taki itfayı yapacak finansmana sahip olmadığı biliniyor.

13 Ocak'ta durdurulmuş olan görüşmeler, Papademos ve Venizelos'un katılımıyla tekrar başladı. IIF Yönetici Direktörü Charles Dallara ve BNP Paribas SA'nın yönetim kurulu başkanı danışmanı Jean Lemierre de kreditörler tarafına liderlik ediyor. Dün toplantıların yeniden başlamasının öncesinde Venizelos yasakoyuculara görüşmelerin "çok iyi bir noktada" olduğunu söylemişti.

Bir maliye bakanlığı yetkilisi, Yunan Hükümeti'nin bu haftanın sonu itibariyle özel sektör kreditörleriyle gönüllü tahvil swaplarında anlaşılabileceğini söyledi.