Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin Hükümeti'nin ekonomik büyümeyi desteklemek için kredi kontrollerini gevşeteceği sinyalleri Çin hisselerini değerlendirdi. Çin Borsası, 2 aydan bu yana ilk kez 2 hafta üst üste yükseldi.

Huaxia Bank Co. ve China Everbright Bank Co., geçtiğimiz yıl kâr ettiğini açıklamasının ardından değer kazandı. Shanghai Securities News, banka kredilerinin ilk çeyrekte artabileceğini söyledi. Hisse senetlerindeki kazançlar, Çin'de imalatın Ocak ayında 3. kez azalabileceğine işaret eden anket üzerine sınırlandı. Çin piyasaları önümüzdeki hafta Çin Yeni Yılı tatili sebebiyle kapalı olacak.

Rallinin, daha fazla likidite  sağlanacağı beklentisiyle desteklendiğini belirten Dazhong Insurance Co.'nun fon yöneticilerinden Wu Kan, önümüzdeki haftanın tatil olmasından ötürü hala bir miktar tedbirli davranıldığını söyledi.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.4 kazançla 2,305.35 puana, CSI 300 Endeksi de yüzde 0.6 artışla 2,483.61 puana çıktı. ABD'de en çok işlem gören Çin şirketlerinin göstergesi Bloomberg China-US 55 Endeksi dün yüzde 0.1 düştü.

Son 12 günün 8'inde Şanghay Bileşik Endeksi'nin yüzde 1.3'ün üzerinde dalgalanmasının ardından, endeksin 10 günlük volatilitesi dün Kasım 2010'dan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Şanghay endeksi bu hafta Çin Merkez Bankası'nın para politikasını gevşeteceği ve hükümetin hisseleri destekleyici hamlelerde bulunacağı spekülasyonuyla yüzde 2.8 yükseldi. Endeks bu yıl yüzde 4.9 yukarıda seyrediyor.