Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse sentleri, Yunanistan ile özel sektör alacaklılar arasındaki görüşmelerin üçüncü güne girmesi ile birlikte, son beş ayın zirvesinden gevşiyor. Asya hisse senetleri yükselirken, ABD endeks vadelileri düştü.

Dünyanın en büyük kozmetik üreticisi L’Oreal SA, Morgan Stanley'in hisse tavsiyesini düşürmesinin ardından yüzde 1.5 düştü. Vodafone Group Plc, Hindistan'da yüksek mahkemenin, şirketin 2007 yılında Hutchison Whampoa Ltd.'nin kablosuz telefon faaliyetlerini satın almasından dolayı vergi ödeme yükümlülüğü olmadığı kararına Stvarmasının ardından yüzde 1.4 yükseldi. KBC Groep NV, Polonya'da sgorta birimini satmasının ardından yüzde 7'lik bir ralli yaptı.

Gösterge endeks Stoxx Europe 600 yüzde 0.2 düşerek, Londra saati ile 08:27'de 255.95 puana geriledi. Endeks halen bu hafta, ABD ekonomisindeki toparlanma işaretleri, Avrupa'nın borç krizini kontrol altına alacağına ilişkin iyimserlik ve Çin'in ekonomiyi desteklemek için krediler üzerindeki kısıtlamaları gevşeteceği beklentileri ile yüzde 2.8 yukarıda ve beşinci haftayı da kazançla kapatmaya yöneldi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi bugün yüzde 1.2 yükselirken, Mart vadeli Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.2 geriledi.

Yunan yetkililer ve özel sektör alacaklılar, Yunanistan Maliye Bakanı Evangelos Venizelos'un deyişiyle, dünkü "uzun ve sıkı" müzakerelerin ardından bugün borç takası konusunda anlaşmaya varabilmek için üçüncü kez bir araya gelecek.