Advertisement
HABERLER ABONE OL

Çin'in en önemli bayramı olarak kabul edilen ve hayatın durma noktasına geldiği ülkede pazartesiden itibaren tavşan yılı sona eriyor ve ejderha yılı başlıyor.

Çin burçlarının beşincisi olan ve güç, başarı ve mutluluğu simgeleyen ejderha yılında anneler genelde çocuk sahibi olmaya çalışıyor.

Ülkenin simge hayvanlarından olan ve Çin mitolojisinde efsanevi özelliği olan ejderha aynı zamanda imparatorun da simgesi olarak kabul ediliyor.

Çinliler bu yılı birlikte geçirmek için, ülkenin neresinde olursa olsun biraraya geliyor ve aileleriyle yemek yiyor.

Ülkede yapılan kutlamalarda havai fişek kutlamaları ve çatapat atılması kötü ruhları kovaladığına inanan Çinliler, bahar bayramı boyunca neredeyse iki hafta durmadan gece gündüz kutlamalar yapıyor.

Çin yeni yılına girerken geceleyin uyunmaması gerektiğine inanan Çinliler, yeni yıl arefesinde sabaha kadar aileleriyle kutlamalar yapıp vakit geçiriyor.

Ülkede bir hafta boyunca resmi kurumlar ve mağazaların dahi kapanırken, Çin yeni yılı 6 şubatta başlayacak fener bayramına kadar sürecek.

Çin yeni yılı nedeniyle bu yılda ülke içi ulaşımda yoğunluk yaşanmış, yüzlerce milyon Çinli memleketlerine gitmek için yollara dökülmüştü.