Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schauble, finansal işlemler vergisinin Avrupa Birliği (AB) ölçeğinde yapılabilirliğini bilmek istediklerini söyledi.

Schauble, Fransız mevkidaşı François Baroin ile düzenlediği ortak basın toplantısında, ''Finansal işlemler vergisi konusunda AB ölçeğinde politik bir anlaşma sağlanabilir mi yılın ilk çeyreğinde bilmek istiyoruz'' dedi.

Tutumlarının açık olduğunu, mümkün olduğunca hızlı bir çözüme ulaşılıp ulaşılamayacağını öğrenmek istediklerini ifade eden Schauble, AB ölçeğinde bir terslik olması halinde Avro Bölgesi'nde finansal işlemler vergisinin hayata geçirilmesi olasılığını değerlendireceklerini vurguladı.

Schauble ayrıca Yunanistan hükümetinin özel sektörle yürüttüğü müzakerelere ilişkin mevcut durumla ilgili detaylı bir rapor sunacağını belirterek, bu ülkenin yapısal reformlar, bütçe açığı ve borçlarına ilişkin taahhütlerini yerine getirmesi gerektiğini ifade etti.

Fransa Maliye Bakanı François Baroin ise Yunanistan'ı desteklemeye kararlı olduklarının altını çizerek, Yunanistan'ın özel sektörle gönüllü borç yeniden yapılandırma görüşmelerinde ilerleme görüldüğünü söyledi.

Euro Bölgesi'nde istikrar işaretleri görülmeye başlandığına işaret eden Baroin, bu istikrarın pekiştirilmesi gerektiğini kaydetti.