Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yunanistan'ın borç takasını ve yeni bütçe kurallarını görüşmek üzere Avrupa Maliye Bakanları bugün Brüksel'de bir araya gelmeye hazırlanırken, Amerikan hisseleri, 4 gündür devam eden kazanç döneminin ardından soluklanıyor.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.1'in altında düşüş kaydederek 1,315.24 puana geriledi. Endeks geçtiğimiz 3 haftada ralli yaptı.

Piyasanın ABD'den çok Avrupa'daki gelişmelere yoğunlaşacağını söyleyen New York'taki Chemung Canal Trust Co.'nun kıdemli yatırım yöneticilerinden TOm Wirth, "Avrupa'daki stres azalırsa ve insanların korkuları azalırsa, o zaman yeniden iç piyasaya odaklanırlar. Eğer kazançlar kendilerini destekleyebilirlerse, o zaman fiyat-kazanç oranlarında artış görürüz" dedi.

Bankacılık ve hükümet yetkilileri Yunanistan'ın borç yükünün azaltılmasına konusunda anlaşmaya çalışırken, Avrupalı yetkililer bugün borç krizinin çözümü için uzun vadeli bir plan üzerinde görüşmek üzere toplanacak. Yunanistan'ın özel sektör kreditörlerinin müzakerecisi Charles Dallara, tahvil sahiplerinin Yunanistan'ın borç takası için maksimum teklifi verdiklerini, bundan sonrasının AB ve IMF'nin inisiyatifinde olduğunu söyledi.

S&P 500 Endeksi geçtiğimiz hafta Amerikan ekonomisinde güvenin artması ve Goldman Sachs Group Inc.'den Union Pacific Corp.'e kadar birçok şirketin kazançlarının beklentinin üzerinde gelmesi sonucunda, açık olduğu her gün yükseldi. S&P 500 Endeksi'nde bilançosunu açıklayan 52 şirketten 34'ünün hisse başı kârı beklentileri aştı.