Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro Bölgesi politika yapıcılarının, bölgedeki borç krizinin sonlandırılması için Yunanistan'ın özel sektör kreditörlerine daha fazla "taviz" çağrısında bulunmasının etkisiyle Avrupa Borsaları geri adım attı; stoxx Europe 600 Endeksi 5 ayın en yükseğinden gevşedi. ABD endeks vadelileri düşüş kaydetti; Asya borsaları ise dalgalandı.

Societe Generale SA ve Credit Agricole SA, kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's'un bankaların kredi notunu indirmesinin ardından yüzde 2'nin üzerinde değer kaybetti. Avrupa'nın en büyük mühendislik şirketi Siemens AG, bu yılki hedeflerini tutturmalarının zorlaştığını söylemesi üzerine yüzde 3.2 düştü.

Stoxx 600 Endeksi yüzde 0.6 kayıpla 255.43 puana geriledi. Endeks, küresel ekonominin güçlendiğine dair iyimserliğin etkisiyle yıl başından bu yana yüzde 4.4 yükseldi. Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri yüzde 0.3 düşerken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.1 yükseldi.

Melbourne'deki IG Markets'ın piyasa stratejisti Stan Shamu, 2012'nin başında hisselerde görülen yükselişin yalnızca ayı piyasası rallisinden ibaret olduğunu söyleyen "inkarcılar ve şüphecilerin" sayısının oldukça yüksek olduğunu savundu.

Yunanistan'a daha fazla para sağlamak için uğraşan Avrupalı maliye bakanları, tahvil sahiplerini daha fazla zarar yazmaya ikna etmeye çalışıyor.