Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya'daki politika yapıcılarınn ekonomik büyümeyi teşvik edici hamlelerde bulunacağına ilişkin iyimserlikle küresel yatırımcıların bölgedeki varlıklarını artırması sonucunda Asya paraları güçlendi.

Uluslararası yatırımcılar bu hafta düne kadar sattıklarının 152 milyon dolar üzerinde Endonezya, Tayland ve Filipin hissesi satın aldı. Filipin pezosu, ülkenin merkez bankasının geçtiğimiz ay faiz indirmesinin ardından son 2 ayın en yükseğine tırmanırken, Tayland bahtı da, merkez bankasının bugünkü faiz toplantısının öncesinde değerlendi.

Merkez Bankalarının adımlarının ekonomiyi desteklemek için harekete geçeceklerinin sinyalini verdiğini belirten Bangkok'taki Kasikornbank Plc'nin piyasa analistlerinden Amonthep Chawla, bunun yatırımcılara destek verdiğini söyledi.

Güney Kore wonu, ABD doları karşısında yüzde 0.3 değerlenerek 1,125.28 seviyesine yükselirken, Tayland bahtı da yüzde 0.1 kazançla 31.45 düzeyine çıktı. Filipin pezosu yüzde 0.2 artışla 43.095'ten işlem gördü. Çin, Hong Kong ve Tayvan'daki finansal piyasalar tatil sebebiyle kapalı.

MSCI Asya-Pasifik Endeksi bugün Fed Açık Piyasa Komitesi FOMC'un ilk kez faiz tahminlerini de paylaşmasının öncesinde Ekim'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Dünyanın en büyük ekonomisi ABD'nin Aralık'ta sonlanan çeyrekte yıllık bazda yüzde 3 büyümüş olması bekleniyor.