Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Obama'nın ekonomi ekibinin son üyesi ABD Hazine Bakanı Timothy F. Geithner, başkanın yeniden seçilmesi durumunda yeniden bakanlık görevinde olmayacağını söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama'nın kendisine 2. dönem bakanlık teklifinde bulunmayacağından emin olduğunu belirten Geithner, aynı zamanda Obama'nın tekrar başkan olacağına da güveninin tam olduğunu söyledi.

Geithner, ABD ekonomisini 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana görülen en kötü resesyondan çıkarmak için Obama ile küresel krizde iflas eden General Motors Co. ve Chrysler Group LLC'nin kurtarılması gibi önemli konularda birlikte çalıştı. 2009'da yönetime dahil olmasının öncesinde New York Fed Başkanı olan Geithner, o dönemde de Citigroup Inc. ve Bank of America Corp.'un kurtarılmasında kilit roller üstlenmişti.

Timothy Geithner, Hazine Bakanlığı'nı bırakmasının ardından başka şeyler ile ilgileneceğini söyledi; ancak bu planlara ilişkin bilgi vermedi. Ağustos ayında bir bakanlık yetkilisi Geithner'ın en azından bu yılki başkanlık seçimlerine kadar görevde kalacağını açıklamıştı.

Washinton'taki Cato Institute'te finansal düzenleme çalışmaları bölümünün direktörü Mark Calabria, Bill Clinton döneminde aynı genel kurmay başkanı olan Erskine Bowles'ın ve Demokrat Parti'nin Kuzey Dakota senatörü Kent Conrad'ın Geithner'ın görevini devralabilecek isimler olduğunu söyledi.