Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, Fed'in faizleri 2014 yılına kadar düşük tutacağının işaretini vermesi ve Yunanistan'ın borç takası anlaşması konusunda ilerleme olduğu yolundaki haberlerden destek buluyor. ABD endeks vadeli kontratları ve Asya hisse senetleri de yükseldi.

Emtia hisseleri, Rio Tinto Group ve BHP Billiton Ltd.'nin en az yüzde 3'lük çıkışları ile birlikte, kazançlara öncülük etti. Petropavlovsk Plc, 2011 yılı altın üretiminde yüzde 24 artış olduğunu açıklamasının etkisi ile yüzde 8.3'lük bir ralli gerçekleştirdi. Dünyanın en büyük bilgisayar mouse üreticisi Logitech International SA, satışlar ve faaliyet karı tahminlerini düşürmesinin ardından yüzde 13 değer kaybetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.8 yükselerek, Londra saati ile 10:34'te 256.92 puana çıktı. Hisse senetleri, Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin üçüncü parasal genişleme turu için kapıları kapamamasının ardından  yükseldi. Gösterge endeks bu yıl şimdiye kadar, ABD ekonomisinin toparlanmakta olduğu yolunda sinyaller vermesi ve Euro Bölgesi'nin borç krizini kontrol altına alacağı spekülasyonlarına bağlı olarak yüzde 5.1 yükseldi.

Kopenhag'da Nordea Bank AB stratejistlerinden Henrik Drusebjerg, "Bernanke, toparlanma daha güçlü hale gelmedikçe, devreden çıkmıyor" dedi.

Mart vadeli Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı, yüzde 0.3'lük kaybı geri aldı ve yüzde 0.3 yükseldi. MSCI Asya Pasifik Endeksi ise yüzde 1'lik bir çıkış gerçekleştirdi.