Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük inşaat ve madencilik ekipmanları üreticisi Caterpillar Inc.'nin dördüncü çeyrek karı , kepçe ve kamyon talebinin artmasın etkisi ile analistlerin tahminlerinin üzerinde arttı. Ayrıca şirketin tüm yıl için kar tahmini de beklentilerden daha iyi çıktı.

Peoria, Illinois merkezli şirketin hisse başına net karı, geçen yılın dördüncü çeyreğinde, bir önceki yılın aynı dönemindeki seviyesi olan 1.47 dolardan 2.32 dolara yükseldi. Bloomberg'in anketine katılan 21 analistin tahminlerinin medyanına göre, hisse başına karın 1.73 dolar çıkması bekleniyordu. Caterpillar, ayrıca, 2012 yılı hisse başına karının 9.25 dolar civarında olacağını kaydetti. Bloomberg'in anketine katılan 23 tahminin medyanına göre, bu verinin hisse başına 9.10 dolar olması bekleniyordu.

Cleveland'da Northcoast Research Holdings LLC analisti Brian Rayle, "Madencilik sektörü çok güçlü olmaya devam edecek" dedi.
Kömür, bakır ve demir cevheri üreticileri, gelişen piyasalardan kaynaklanan artan talebi karşılamak için yatırımlarını artırıyor. Bloomberg'in derlediği veriere göre, önemli madencilik şirketlerinin sermaye harcamalarının bu yıl yüzde 25 artması bekleniyor.