Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

IMF Başkanı Christine Lagarde, Yunanistan'ın kreditörlerinin borç takası anlaşmalarında, ülkenin borç yükünü daha da azaltmaları konusundaki baskılarına devam ediyor.

Şu zamana kadar kreditörlerin tekliflerini kabul edilebilir nitelikte olmadığını savunan Lagarde, ancak şu anda aşama kaydedilmesinden memnuniyet duyduğunu belirtti.

Uluslararası Finans Enstitüsü Başkanı Charles Dallara'nın liderliğindeki özel sektör kreditörleri, Yunanistan'ın borçlarının azaltılması ve iflasın önlenmesine yönelik bir borç takası için görüşmeler yürütüyor. Yunanistan Başbakanı Lucas Papademos bugün Atina saati ile 18:30'da görüşmelerin ardından Dallara ile bir araya gelecek.

Avrupa Birliği Ekonomik ve Mali İşlerden Sorumlu Komiseri Olli Rehn de Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu'nda konuyla ilgili açıklamada bulunarak, yetkililerin anlaşmak üzere olduğunu, anlaşma bugün sağlanmasa dahi haftasonundan sonra çıkacağını söyledi.

Taraflar, kreditörlerin Avrupalı yetkililerle Yunanistan'ın borlarının yüzde 50'sini zarar olarak yazması konusunda anlaşmasının 3 ay sonrasında hâlâ daha tahvillerde gönüllü swapa gidilmesi ve yeni kuponların faizleri konusunda anlaşmakta sıkıntı çekiyor.