Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, bugün AB liderlerinin gerçekleştireceği "krize çözüm" zirvesinden bir çözüm çıkamayabileceği endişeleri ile düşüşünü ikinci güne taşıdı. ABD endeks vadeli kontratları ve Asya hisse senetleri de düştü.

Royal Philips Electronics NV, dördüncü çeyrek zararının beklenenden daha fazla çıkmasının ardından yüzde 2.8 geriledi. Hochtief AG, 2011 yılı için daha önce algılanandan daha fazla zarar edeceğini açıklamasının etkisi ile yüzde 2 değer kaybetti. Ryanair Holdings Plc, kar tahminini yükseltmesinin desteği ile yüzde 2.7 arttı.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.7 düşerek, Londra saati ile 08:05'te 253.55 puana indi. Gösterge endeks, ABD ekonomisinin toparlanmasını sürdürmesi ve Euro Bölgesi'nin borç krizini kontrol altına alacağı beklentileri ile, halen 22 Eylül'de gördüğü en düşük seviyenin yüzde 18 üzerinde.

Londra'da Nomura Holdings Inc. küresel strateji müdürü Ian Scott, "Avrupa'da 2011 yılı için ekonomik büyüme görünümü pek sağlıklı değil ve hisse başına kar tahminleri muhtemelen aşağı yönde revize edilmek zorunda kalınacak" dedi ve "Ancak, Euro Bölgesi'nde bir resesyon ve diğer bölgelerde yavaşlama bile, hükümetler ve merkez bankaları ülke faiz spreadlerine istikrar kazandırır ve ülke temerrüt risklerini aşağı çekerlerse, piyasaların bozulması için muhtemelen yeterli olmayacak" değerlendirmesinde bulundu.

Mart vadeli Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.7 düşerken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.9 geriledi.