Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Söz konusu dönemde işsiz sayısı 2,243 milyonla 2004 yılından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

ISTAT'ın açıkladığı verilerde, Aralık ayında işsiz sayısının 2,243 milyona ulaştığı, bunun Kasım ayına göre yüzde 0,9'luk bir artışa denk geldiği belirtildi. Aralık ayı işsizlik oranının yüzde 8,9 olarak kaydedildiği ve bu oranın da 2004 yılından bu yana elde edilen en yüksek değer olduğu bildirildi.

Değerler arasında bir diğer dikkati çeken oran genç işsizlik konusunda. 15 ile 24 yaş aralığındaki işsizlik oranı yüzde 31 olarak tespit edilirken, bu sayının bir önceki ay olan Kasım'a göre yüzde 0,2 düşük geldiği ancak, bir önceki yıl olan Aralık 2010'a göre de yüzde 3 yükseldiği kaydedildi.

Verilerde, Aralık 2011'de çalışan sayısının ise 22 milyon 903 bin olduğu belirtildi.

Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano da Bologna kentine gerçekleştirdiği ziyarette yaptığı açıklamada, krizden çıkmak için fedakarlık yapmanın gerektiğinin altını çizerek, mali federalizmin bir seçenek olmadığını, bir gereklilik olduğunu belirtti.

Ülkenin içinden geçtiği durumu ''ciddi ve zor'' olarak betimleyen Napolitano, ülkenin gelecekteki hedeflerine ulaşmak için çaba göstermek gerektiğini ifade ederek, ''Ahlaki açıdan, genç vatandaşların omuzlarına bu korkunç mirası (yüksek kamu borcu) bırakamayız'' dedi.

Bu arada, İtalya Hazinesi, dün düzenlediği 5 ve 10 yıl vadeli tahvil ihraçlarında 5,57 milyar euro borçlandı.