Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yunanistan Maliye Bakanı Evangelos Venizelos, dün yaptığı açıklamada, Yunanistan'ın borçlanma kağıtlarının bir kısmının özel sektör alacaklılar tarafından zarar yazılması konusundaki anlaşmanın "bir adım ötede" olduğunu söyledi.

Bakan ayrıca, Yunan hükümeti ile Avrupa Birliği (AB)/Uluslararası Para Fonu (IMF) ile ikinci yardım paketi için  Atina'da yürütülen paralel görüşmelerin de, 6 Şubat'taki Euro Bölgesi maliye bakanları toplantısı öncesi, bir hafta içinde tamamlanacağına inandığını sözlerine ekledi.

Venizelos, Brüksel'deki AB zirvesi dönüşünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 26 Ekim'deki Euro Bölgesi zirvesinde anlaşmaya varılan her iki sürecten olumlu sonuçlar çıkmasının, Yunanistan'ın Mart ayında iflas edecei yolundaki endişelerin giderilmesi için hayati önemde olduğunu vurguladı.

Venizelos, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB), Özel Sektör Katılımı (PSI) olarak adlandırılan, Yunanistan'ın gönüllü borç yeniden yapılandırmasına katılıp katılmayacağı yolundaki soruya da, "Bu AMB'nin vereceği bir karar" yanıtını verdi.