Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya'nın en büyük bankası Deutsche Bank, Avrupa borç krizinin işlemleri azaltması ve varlıklardan kaynaklanan zararların muhasebeleştirilmesi ile birlikte, karının geçen yılın dördüncü çeyreğinde yüzde 76 azaldığını kaydetti.

Bankanın net karı, 2011 yılının dördüncü çeyreğinde, önceki yılın aynı dönemindeki 601 milyon eurodan 147 milyon euroya (194 milyon dolar) gerileri. Bloomberg News'un anketine katılan 12 analistin tahminlerinin medyanına göre, bankanın karının 556 milyon euro olması bekleniyordu.

Mayıs ayında görevi bırakmadan önceki son tüm yıl mali sonuçları açıklamasını yapan banka CEO'su Josef Ackermann, borç krizi nedeniyle müşterilerin çok daha az işlem yapmaları nedeniyle, geçen yıl rekor kar elde etme hedefinden vaz geçmek zorunda kaldı. Deutsche Bank, yaptığı açıklamada, yasal itilaflardan, ellerindeki Yunan tahvillerinden, İzlandalı jenerik ilaç üreticisi Actavis Group hf'den, bir Las Vegas kumarhanesinden ve kendi BHF-Bank AG biriminden kaynaklanan maliyetlere de dikkat çekti.

Landesbank Baden-Wuerttemberg analisti Olaf Kayser, "Mevcut piyasa ortamında iyimser olamazsınız" dedi ve "Müşteri aktivitesi çok düşüktü ve bunu düşen işlem sayısından da anlayabilirsiniz" değerlendirmesinde bulundu.

Juergen Fitschen ile birlikte eş CEO'luğa getirilen Anshu Jain, geçen hafta yaptığı açıklamada, 2012 yılının 2011 yılının sonuna göre biraz daha iyi başladığını söylemişti.