Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de işsizlik maaşı için başvurular geçen hafta düştü. Bu durum, istihdam piyasasının iyileşmekte olduğunu işaret ediyor.

İşsizlik başvuruları, 28 Ocak'ta biten haftada 12,000 düşerek 367,000'e geriledi. Bloomberg News'un anketine katılan 46 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, bu verinin 371,000 seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyordu.

ABD'de şirketler, dünyanın en büyük ekonomisinin canlanması ile birlikte, daha fazla personeli işe alıyorlar ve bu durum, istihdamda daha büyük çaplı artışlara doğru atılan gerekli bir adımı oluşturuyor. Ekonomistler, yarın Çalışma Bakanlığı tarafından açıklanacak olan Ocak ayı tarım dışı istihdam verisinde artış olmasını ve işsizlik oranının son üç yılın en düşük seviyesinde kalmaya devam etmesini bekliyor.

New York'ta TD Securities Inc.'den Eric Green, veri açıklanmadan önce yaptığı değerlendirmede, "İşsizlik başvurularındaki düşüş eğilimi sürecek gibi görünüyor" dedi ve "İşsizlik başvuruları ne kadar falz adüşerse, istihdadam da o kadar hızlı artar" yorumunda bulundu.

Bloomberg'in anketinde eyr alan tahminler 360,000 ve 384,000 arasında gerçekleşti. Önceki haftaki işsizlik başvuruları ise 377,000'den 379,000'e revize edildi.