Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

TÜİK Başkanı Birol Aydemir, Bloomberg HT'nin Akıllı Para programına katılarak enflasyon sepetinin yenilenmesini değerlendirdi. Güncellemenin her yıl yapıldığını vurgulayan Aydemir, yeni sepete 12 ürünün girdiğini, 9'unun da çıktığını belirtti. Bazı ürünlerde ayda bir derleme motoduna geçtiklerini dile getiren Aydemir, ürünlerin artık enflasyonu kendi ağırlığından fazla yukarı çekmeyeceğini bildirdi.

Aydemir konuyla ilgili olarak, "Fiyat derleme periyodunda değişiklik yaptık. Temel gıda maddelerinde artık her hafta fiyat derlemeye başladık. Diğer bir değişiklik de, çok ağırlığı olmayan ve az tüketilen bazı ürünlerde ayda bir fiyat derleme metoduna geçtik" ifadelerini kullandı.

Cüneyt Başaran'ın yarın açıklanacak enflasyon verisinde düzenlemeye bağlı olarak bir önceki veriye göre değişiklik olup olmayacağı sorusuna Aydemir, "Yarınki enflasyonda ciddi fark olması mümkün değil" yorumunu yaptı.

Aydemir son olarak, "Hangi ürünün ne kadar ağırlığa sahip olduğu kamoyunda hep tartışılıyordu. Artık hangi ürünün ne kadar ağırlığa sahip olduğunu öğrenmek isteyen herkes internet sitemize girerek ürünün ağırlığını görebilir" dedi.