Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Nippon Sheet Glass Co. ve Yamaha Corp.'un kazanç tahminlerini indirmesinin ardından Tokyo Borsası geriledi. Topix Endeksi, bilanço sezonunun en yoğun haftasını yatay seyirde tamamladı.

Satışlarının yüzde 40'ını Avrupa'da kaydeden Nippon Sheet Glass, zarar tahmini yapmasının ardından yüzde 10 değer kaybetti. Müzik enstrümanları üreticisi Yamaha yüzde 6.9 düştü. Hisseleri geçtiğimiz yıl ikiye katlanmış olan sosyal paylaşım sitesi Gree, beklentinin üzerinde kazanç açıklamasının ardından Topix Endeksi'ndeki kazançlara öncülük etti.

Bugün borsadaki hareketlerin tamamen kazançlarla ilgili olduğunu belirten Tokyo'daki SMBC Nikko Securities Inc.'in baş stratejisti Ryota Sakagami, iyi kazanç açıklayan şirketlerin sıçradığını; ancak kötülerin satış gördüğünü söyledi.

Japonya'nın en büyük endeksi Topix Endeksi yüzde 0.3 kayıpla 760.95 puan oldu. Endeks bu haftayı yzüde 0.1 aşağıda tamamladı. Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.5 düşüşle 8,864.61 puana geriledi.

Topix Endeksi'nde yer alan ve son çeyrek bilanço tablolarını açıklamış olan 725 şirketten 76'sı beklentileri aşarken, 150'sinin ise altında kaldı.

Standard&Poor's 500 Endeksi'nin dün ilk işsizlik başvurularının düşmesiyle günü yüzde 0.1 yukarıda tamamlamasının ardından S&P 500 Endeks Vadelileri bugün çok büyük bir değişiklik kaydetmedi. Analistler bugün açıklanacak olan ABD'deki istihdam rakamlarının geçtiğimiz ay 140 bin kişilik artışa işaret etmesini, işsizliğin ise yüzde 8.5 ile son 3 yılın en düşük seviyesinde kalmasını bekliyor.

ABD'deki iş durumunun ılımlı bir toparlanma gösterdiğini belirten Tokyo'daki Shinkin Asset Management Co.'nun yatırım yöneticilerinden Naoki Fujiwara, yatırımcıların ABD'den gelecek istihdam verisinde beklemede kaldığını söyledi.