Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İtalya Başbakanı Mario Monti, ''Avrupa'nın borç krizine uyumlu çözüm bulmaya ihtiyacı olduğunu'' söyledi.

Monti, 48. Münih Güvenlik Konferansı'nda yaptığı konuşmada, krizin, ''ziyadesiyle tehlikeli'' yanlış anlamaları ve önyargıları akla getirdiğini belirterek, ''Biz sadece bir çözüm bulmamalıyız ve sanırım uyumlu çözüm bulmalıyız'' diye konuştu.

İtalya hükümetinin kamu harcamalarını kısarak ve cansız ekonomide reformlar yaparak yatırımcı güvenini yeniden kazanmaya çalıştığını vurgulayan Monti, ''Tabiki tasarruf yolunda devam etmeliyiz, ancak aynı zamanda bunu mantıklı parlak gelecek taahhüt eden yönde yapmalıyız'' dedi.

Monti, Almanya'da yayımlanan Sueddeutsche Zeitung gazetesine verdiği demeçte de, İtalya'nın şimdi ''güvenli bir yer'' olduğunu belirtti.

Yunanistan'ın kontrolsüz biçimde iflasının herkes için kötü olacağını, ancak yetkililerin bundan kaçınacağını belirten Monti, ''Bununla birlikte sanırım İtalya şimdi güvenli bir yer'' dedi.

Bütçe kurallarının Avrupa'nın her hücresine sindiğini kaydeden Monti, ''Siyasi enerji, şu anda bütçe disiplini için özellikle orijinal fikirler konusunda israf edilmemeli, ancak büyüme politikası için kullanılmalı'' ifadesini kullandı.

Monti, piyasaların sadece bütçe açığını azaltıcı çabalara bakmadığını, aynı zamanda ekonomik büyümeyle ilgilendiğini bildirdi.