Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, Yunanistan'a fonlama anlaşması için verilen sürenin sonuna yaklaşılması ile birlikte değer kaybetti. Bunun etkisi ile, Stoxx Europe 600 Endeksi altı ayın zirvesinden gevşedi. ABD endeks vadeli kontratları düşerken, Asya hisse senetleri değer kazandı.

Fransa'nın ikinci büyük bankası Societe Agricole SA ve Credit Agricole SA en az yüzde 2'lik kayıplar yaşadı. Emtia alım satım şirketi Glencore International Plc, Financial Times'ın birleşme görüşmelerine yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde, Glencore'un her bir Xstrata Plc hissesi için 2.8 hisse teklif edebileceğini kaydetmesinin ardından yüzde 2.4 geriledi.

Gösterge endeks Stoxx 600 yüzde 0.5 düşerek, Londra saati ile 08:402ta 263.29 puana indi. Endeks geçen hafta, ABD'de tarım dışı istihdamın Ocak ayında 243,000 artması ve bu verinin Bloomberg News'un anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin tümünden daha iyi çıkmasının ardından yüzde 3.6'lık bir ralli yaptı. Mart vadeli Standard & Poor’s 500 endeks kontratı yüzde 0.4 düşerken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.4 yükseldi.

Kopenhag'da PFA Pension A/S kıdemli stratejisti Witold Bahrke, "Bu hafta Yunanistan için dönüm noktası" dedi ve "Artık, kontrolsüz temerrüt ya da çizgiyi biraz daha aşağı çekelim, Euro Bölgesi'nden çıkış gibi aşırı senaryoları gözardı edemeyiz. Yatırımcılar Yunanistan'dan gelen haberlere daha dayanıklı hale geliyor, ancak son dönemde piyasalara hakim olan pozitif hava yerine negatif havanın ağır bastığı yolunda küçük işaretler görmekteyiz" değerlendirmesinde bulundu.