Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya paraları, Yunanistan'ın daha fazla finansal yardımı garantilemek için çabalarını artırdığının speküle edilmesiyle ikinci gününde de değerlendi.

Bloomberg-JP Morgan Asya Dolar Endeksi, küresel kaynakların bu yıl Hint, Güney Kore, Tayvan ve Tayland hisselerine 3.9 milyar dolarlık yatırım yaptığını gösteren raporun ardından Eylül'den bu yana en yüksek seviyesine doğru seyretti. Yunanistan'daki hükümet yetkililerinin özel sektör kreditörleri ile "yapıcı" görüşmelerde bulunmalarının ardından ülkenin başbakanı Lucas Papademos bugün siyasi partilerin liderleriyle bir araya gelecek.

Hong Kong'taki Success Futures&Foreign Exchange Ltd.'ın başkanı Stella Lee,Yunanistan'daki gelişmelerin, insanların bir miktar umudunu artırarak piyasanın beklentisini desteklediğini söyledi.

Tayland bahtı, dolar karşısında yüzde 0.4 kazançla 30.82 seviyesine çıktı. Malezya ringgiti yüzde 0.4 değerlenerek 3.0227'den; Filipin pezosu ve Tayvan doları ise yüzde 0.3'er kazançla sırasıyla 42.272 ve 29.496 seviyelerinden işlem gördü.

Yen hariç Asya'da en çok işlem gören 10 para biriminin hareketini izleyen Asya Dolar Endeksi yüzde 0.1 primlendi.

Dünyanın en büyük tahvil fonu PIMCO'nun gelişen piyasalar eş müdürü Ramin Toloui, dün ABD'deki sıfıra yakın faizlerin yüksek getirili varlık talebini destekleyeceğini, bunun da Asya paralarındaki kazançlarını artıracağını söyledi.