Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yunan liderlerin ikinci kurtarma paketinin koşullarını görüşmeleri ile birlikte, küresel hisse senetleri değer kazanırken, emtia grubu bu yılki en uzun rallisini daha da ilerletti. Bu hareket sonucu, MSCI Dünya Endeksi boğa piyasasına girdi.

MSCI Dünya Endeksi New York saati ile 09:30'da yüzde 0.4 yukarıda seyrediyordu. Endeks bu hareketle birlikte, 4 Ekim'de gördüğü en düşük seviyeden gerçekleştirdiği yükselişi yüzde 20'nin üzerine taşıyarak boğa piyasasına girdi. Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi ise fazla bir değişiklik göstermedi. Emtia grubunu içeren S&P GSCI Endeksi yükselişini dördüncü güne taşıdı ve son altı ayın zirvesine ulaştı. 10 yıl vadeli Alman tahvillerinin faizi bir baz puan yükseldi. Euro dolar karşısında fazla değişmedi ve son iki ayın zirvesi yakınlarında kaldı.

Yunanistan Başbakanı Lucas Papademos, 130 milyar euroluk (172 milyar dolar) ikinci kurtarma paketinin koşullarını görüşmek üzere, bugün hükümeti destekleyen üç partinin liderleri ile biraraya gelecek. Londra Metal Borsası'ndan bugün yapılan açıklamaya göre, bakır stokları Eylül 2009'dan bu yana en düşük düzeyine geriledi. Dünde ABD'de petrol stoklarının düştüğü açıklanmıştı. Asya'nın en büyük oto üreticisi Toyota Motor Corp., 31 Mart'ta bitecek mali yıl için net kar, faaliyet karı ve ciro tahminlerini yükseltti.

Dünyanın en büyük para yöneticisi BlackRock Inc.'nin CEO'su Laurence D. Fink, " Yüzde 100 hisse senetlerinde olun" dedi ve "Dünyanın darma dağınık olacağını düşünmüyorum. Bu nedenle, daha fazla risk alınabilir. Tüm bu gürültüden arınmak gerek. Çünkü hisse seentlerinde büyük değerler var" yorumunda bulundu.