Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Mali krizdeki Yunanistan'ın Başbakanı Lucas Papademos'un siyasi parti liderleriyle kurtarma paketinin şartlarını görüşmeye başladığı dün gece, toplantının başındaki iyimser hava Amerikan hisseleri değerlendi. Standard&Poor's 500 Endeksi 7 ayın en  yüksek seviyesinden kapandı.

S&P 500 Endeksi'nde yer alan 10 sektör grubu arasında en çok finansal ve teknoloji hisselerinde artış kaydedildi. Bank of America Corp. yüzde 3.6 değer kazanarak 31 Ağustos'tan bu yana en yüksek değerinden fiyatlandı. Hartford Financial Services Group Inc., milyarder yatırımcı John Paulson'ın, sigorta şirketinin düşüşünü geri çevirmek için büyük bir atak yapması gerektiğini söylemesinin ardından  yüzde 7.6 primlendi. Cisco Systems Inc. beklentinin üzerinde kâr ve satış açıklaması üzerine bu haftaki kazançlarını genişletti ve yüzde 3.2 artış kaydetti.

Günün daha erken saatlerinde yüzde 0.4 düşmüş olan günü S&P 500 Endeksi yüzde 0.2 kazançla 1,349.96 puandan kapadı. Dow Jones Endeksi yüzde 0.1 artışla 12,883.95 puan oldu ve Mayıs 2008'den bu yana en yüksek seviyesine işaret etti. Nasdaq 100 Endeksi yüzde 0.4 yükselerek 2,915.86 puan ile Aralık 2000'den bu yana en yüksek düzeyini kaydetti.

Birçok haberin olduğunu söyleyen Wells Capital Management'ın baş yatırım stratejisti James Paulsen, Yunanistan'dan bir sonuç elde edilirse, insanların daha fazla harekete geçebileceğini belirtti ve bir anlaşma çıkmasını beklediğini aktardı. Paulsen, bunun Avrupa'daki borç krizi mücadelesi için büyük bir adım olduğunun altını çizdi.

MSCI Tüm Dünya Endeksi'nin geçtiğimiz seneki düşüğünden yüzde 20 artış kaydetmesiyle, küresel hisse senetleri resmi olarak boğa piyasasına girdi.