Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, Avrupa Merkez Bankası ve İngiltere Merkez Bankası'nın toplantıları öncesi, Yunan liderlerin kemer sıkma paketi konusundaki tartışmaları ile birlikte yükseldi.

Mercedes-Benz araçlarının üreticisi Daimler AG, çeyrek dönem karının yüzde 39 artmasının desteği ile son altı ayın en yüksek seviyesine çıktı. Hugo Boss AG. dördüncü çeyrek faaliyet karının tahminlerin üzerinde çıkması ile birlikte değer kazandı. Credit Suisse Group AG, beklenmedik bir şekilde zarar açıklamasının ardından yüzde 2.3 düştü.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.5 yükselerek, Londra saati ile 09:40'ta 264.3 puana çıktı. Gösterge endeks, Yunanistan'ın ikinci kurtarma paketini alabilmek için kemer sıkma tedbirlerini kabul edeceği beklentileri ile, geçen yılın en düşük seviyesinden yüzde 23'lük bir ralli gerçekleştirdi ve bu yılki kazancını yüzde 8.1'e çıkardı. Mart vadeli Standard & Poor’s 500 endeks kontratı ve MSCI Asya Pasifik Endeksi'nin her biri yüzde 0.1'lik yükselişler gerçekleştirdi.

Londra'da 7 Investment Management'tan Urquhart Stewart, "Piyasalara az da olsa güven kırıntılarının geldiğini gördük" dedi ve "Euro Bölgesi'ne hakim olan karanlık gökyüzünden ışık huzmeleri görüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa Merkez Bankası (AMB) politika yapıcıları bugün Frankfurt'ta bir araya geliyor. Bloomberg News'un anketine katılan 57 ekomistin 55'i, bankanın politika faizini değiştirmeyerek rekor düşük seviye olan yüzde 1'de bırakmasını bekliyor. İki ekonomist ise 0.75 yüzde puanlık bir düşüş öngörüyor. Faiz kararı TSI 14:45'te açıklanacak ve AMB Başkanı Mario Draghi, TSİ 15:30'da basın mensuplarına açıklamalarda bulunacak.