Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yunanistan'da koalisyon ortaklarının yeni tasarruf planında anlaşması ve AMB'nin faizleri rekor düşük seviyede tutmasıyla Avrupa Borsaları dört günde ilk kez günü yeşilde tamamladı.

Mercedes-Benz'in üreticisi Daimler hisseleri iyi gelen son çeyrek karıyla 6 ayın zrvesine çıkarken Hugo Boss hiseleri de iyi gelen şirket karıyla yükseldi. Zarar açıklayan Credit Suisse Group hisseleri yüzde 3.5 oranında değer kaybetti.

Stoxx Europe 600 endeksi yüzde 0.2 yükselerek 263.64 puandan kapandı. Endeks yine de geçen yılın dip seviyesinden yüzde 23 yukarda seyrediyor. Bunda euro bölgesi politika yapıcılarının boerç krizini çevreleyeceğine dair iyimserlik etkili oluyor.

7 Investment Management'ta 3 milyar doları yöneten Justin Stewart Bloomberg International'a, Piyasalarda daha bir güven hakim. Euro bölgesinde sıkıntılı havanın yerine bir ışığın doğduğunu görüyoruz" dedi.

Bugün Yunanistan Başbakanı Lucas Papademos ve koalisyon ortakları, 130 milyar euroluk ikinci kurtarma paketi karşılığında kreditörlerin talep ettiği yeni kesintilerle ilgili plan üzerinde anlaşma sağlandı.

İngiliz FTSE 100 Endeksi yüzde 0.3, Alman DAX ise yüzde 0.6 oranında yükseldi.
Bu akşam Euro bölgesi maliye bakanları Brüksel'de görüşmelerde bulunacak.