Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Morgan Stanley, yatırımcıların gelişen piyasa hisse senedi fonlarına para akıtmasıyla gelişmekte olan piyasa hisselerin gereğinden fazla alım gördüğünü belirterek, gelişen piyasa hisselerindeki varlığını azalttı.

Analistler Jonathan Garner ve Pankaj Mataney'nin raporuna göre Morgan Stanley gelişen piyasa ve Asya hisselerindeki ağırlığını maksimum seviyeden düşürdü ve nakit varlıklarını sıfırdan yüzde 2'ye çıkardı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, Avrupa ülkelerinin daha sıkı bütçe kontrollerinde anlaşması ve Brezilya'dan Filipinler'e birçok merkez bankasının faizleri indirmesinin ardından Ocak ayında 2001'den bu yana en iyi yıl başlangıcını kaydetti. Citigroup Inc.'in analistlerinden Markus Rosgen bugün, gelişen piyasa hisse senedi fonlarının 8 Şubat'ta sonlanan haftada 5.8 milyar dolar ile Ekim 2010'dan bu yana en fazla parayı çektiğini söyledi.

Garner ve Mataney ise güçlü akışlarının yakın dönem için olumsuz olduğunu belirterek, "piyasa teknik olarak fazla alım gördü" dedi.

Citigroup analistlerinden Kelly Kwok'un raporuna göre, gelişen piyasa fonlarına bu yılın her haftasına net giriş oldu ve net alımlar yönetimdeki varlıkların yüzde 3'üne karşılık gelen 17 milyar doları buldu.