Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa maliye bakanlarının Yunanistan'ın kurtarma paketine onay vermemesi, ABD endeks vadelilerini aşağı çekti. Endeks vadelilerindeki düşüş, 3 gündür üst üste artıda kapanan S&P 500 Endeksi'nin kazançlarına ara verebileceğinin sinyalini verdi.

Kot üreticisi True Religion Apparel Inc., şirketin kazançlarının tahminlerinin altında gelmesinin etkisiyle Almanya'daki seansta yüzde 24 değer kaybetti. LinkedIn Corp. da yüzde 8.6 düştü.

Mart teslimatlı Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri yüzde 0.6 kayıpla 1,340.5 puana gerileyerek, bu hafta yüzde 0.5 yukarıda seyreden S&P 500 endeksinin kazançlarını sınırlayacağına işaret etti. Dow Jones Vadeli kontratları ise yüzde 0.4 düşüşle 12,790 puana geriledi.

ABD hisseleri dün üçüncü kez üst üste değerlendi ve S&P 500 Endeksi'nin 7 Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyesine tırmandırdı.

Yunanistan Başbakanı Lucas Papademos dün Avrupa Birliği'nin verdiği ikinci kurtarma paketini garantilemek için gereken şartlar konusunda koalisyondaki diğer parti liderleriyle anlaştı. Ancak Euro Bölgesi hükümetlerinin ülkeye 2. kurtarma paketini vermeden önce Yunanistan'ın harcamalarında 325 milyon euro daha kesinti yapması gerekiyor.

20 Mart'ta 14.5 milyar euroluk tahvil itfası yapması gereken Yunanistan, ekonominin iflasını ve krizin diğer ülkelere sıçramasını önleyecek finansmanı alabilmek için uğraşıyor.