Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Türkiye'de, enerjiden havacılığa, mobilyadan finansa sekiz ayrı sektörde 32 ayrı şirketi, 11 bini aşkın çalışanı ile 100'den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren Boydak Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, Bloomberg HT'ye 2012 yılında grup olarak yüzde 15 büyüme hedeflediklerini belirtti. Boydak, "6 milyar lira ciro hedefliyoruz. 500 milyon doların üzerinde de ihracat rakamı hedefliyoruz. Çalışan sayımız da bu yıl 13 bini bulacak" dedi.

Hacı Boydak, bankaların artan kredi maliyetlerinden etkilenip etkilenmedikleri sorusuna, "Önümüzdeki dönemde faiz oranlarının düşmesini bekliyoruz. Rakamlar 1-2 puan yüksek olsa da zamanla normale dönecektir" yanıtını verdi.

2012'de Rusya ve Ukrayna'daki yatırımları büyütmeyi çalıştıklarını belirten Yönetim Kurulu Başkanı, üç ülkede yerinde üretim yapacaklarını belirtti. Boydak konuyla ilgili olarak, "Üretim rakamlarımızı, çalışan sayımızı büyütmeye çalışıyoruz. Kuzey Irak'taki fabrikamızı 3 ay sonra inşallah faaliyete getireceğiz. Dünyanın üç ülkesinde yerinde üretim yapacapız. Diyarbakır'daki fabrikamız için arsamızı almıştık, orada da temel atıp inşaata başlayacağız. Oradaki fabrikamız bu yıl faaliyete geçecek. Kayseri'de de büyüme yatırımlarımız devam ediyor" açıklamasını yaptı.

Boydak, ayrıca bu yıl enflasyonun yüzde 5 civarında olacağı tahmininde bulundu.