Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'in büyüme stratejisinin yatırım ve ihracatlardan uzaklaşması ve yendeki güçlenmenin makine üreticileri ve nakliyatçıları aşağı çekmesiyle Tokyo Borsası ikinci gününde de geriledi.

Satışlarının yüzde 80'ini deniz aşırı ülkelerde kaydeden fotoğraf makinası üreticisi Canon Inc. yüzde 1.3 değer kaybetti. Japonya'nın satışlar bakımından en büyük nakliye şirketi Nippon Yusen K.K. yüzde 2.5 düşüş kaydetti. Sanayi robotları üreticisi Fanuc Corp. yüzde 2.5 geriledi.

Daha büyük bir katalist bulunamamasından ötürü hisse senedi piyasalarının, kur hareketlerinin pelinden gittiğini belirten Daiwa Asset Management Co.'nun Tokyo'daki kıdemli stratejistlerinden Yoshinori Nagano, Çin'in büyüme hedefini indirmesinin piyasayı rahatsız ettiğini sanmadığını, ancak bunun genel olarak altyapı şirketlerinin hisseleri için olumsuz olduğunu söyledi. ,

Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.6 kayıpla 9,637.63 puana geriledi. Daha kapsamlı Topix Endeksi yüzde 0.7 düşüşle 827.35 puan oldu. Endeksteki işlem hacmi, 30 günlük ortalamanın yüzde 5.4 üzerindeydi.

Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri yüzde 0.3 düşüş kaydetti. S&P 500 Endeksi dün ABD'de fabrika siparişlerinin azalması üzerine yüzde 0.4 gerilemişti.