Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Vadeli petrol kontratları yüzde 0.6 yükselmesinin ardından ufak değişim kaydetti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu dün Washington'daki konuşmasında İsrail'in, İran'dan kaynaklanan nükleer tehdide karşı kendisini koruma hakkının bulunduğunu vurguladı. Avustralya Merkez Bankası dünya ekonomisinin bu yıl beklenenin altında büyüyeceğini belirtirken Güney Kore Maliye Bakanlığı ise yüksek petrol fiyatlarına bağlı olarak ülke ekonomisindeki belirsizliğin arttığını söyledi.

Tokyo'daki Newedge Group'ta emtia satış müdürü olan Ken Hasegawa, İran'daki durumun petrolü desteklediğini ancak insanların ciddi anlamda alıma geçmek için yeterince güveni olmadığını söyledi.

Nisan teslim petrol Nymex elektronik işlemlerde varil başına 4 sent arttı ve 106.76 dolar oldu. Dün kontrat 106.72 dolarla 1 Mart'tan beri en yüksek seviyeyi görmüştü. Geçen hafta fiyatlar yüzde 2.8 değer yitirdi.

Aynı ay teslim Brent tipi petrol ise ICE Futures Europe'ta 19 sentlik düşüşle 123.61 dolardan işlem gördü. Avrupa'nın gösterge petrol kontratı New York petrolüne oranla 16.85 dolar prim yaptı. 14 Ekim'de iki kontrat arasındaki fark 27.88 dolar olarak rekor kırmıştı.