Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'in yavaşlayan büyümesinin inşaat malzemeleri talebini düşüreceği ve kârları azaltacağı endişesi üzerine Çin'deki hisseler değer kaybetti. Şanghay Bileşik Endeksi son 1 ayın en sert düşüşüne işaret etti.

Çin'in en büyük inşaat malzemeleri üreticisi Anhui Conch Cement Co., imar şirketi China Vanke Co.'nun satışlarının düşmesinin ardından yüzde 4.4 değer kaybetti. Vanke de yüzde 0.9 düştü. Industrial Bank Co., yeni hisse satma planlarının arasında son 4 ayın en büyük düşüşünü kaydederken, China Life Insurance Co. primlerin azalacağı endişesiyle geriledi ve sigorta şirketlerindeki değer kaybına öncülük etti.

Yatırımcıların, Çin ekonomisinin dibe vurup vrumadığı konusunda hâlâ endişe sahibi olduğunu, ancak sert iniş riskinin çok düşük olduğunu belirten Şanghay'daki Zheshang Securities Co.'nun stratejistlerinden Wang Weijun, bu yılki rallinin ardından hisse senetlerinin kısa vadede düzeltmeye gidebileceğini söyledi.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 1.4 kayıpla 2,410 puana gerileyerek, 7 Şubat'tan bu yana en sert düşüşünü kaydetti ve bu yılki kazançlarını yüzde 9.6'a azalttı.CSI 300 Endeksi yğzde 1.6 düşüşle 2,621.05 puandan işlem gördü. ABD'de en çok işlem gören Çin hisselerinin göstergesi Bloomberg China-US 55 Endeksi de dünü yüzde 1.8 aşağıda kapadı.