Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dolar bugün Avrupa ekonomisinin daraldığını gösteren veri ve Fed Dallas Başkanı Fisher'in dün ek tahvil alımına karşı çıkması sonrasında altı para birimi karşısında 2 haftanın en yüksek seviyesine ulaştı. Emtia ve küresel hisse senetlerinde satışlar görülürken ETP'deki altın varlıkları ise rekor seviyeye yükseldi.

TheBullionDesk.com analisti James Moore, yazdığı raporda altının dolardaki değer kazancıyla mücadele ettiğini belirterek, "Yine de jeopolitik ve makro ekonomik belirsizliklerle ultra düşük faiz oranları istikrarlı yatırım akışlarının sürmesinde etkili oluyor" ifadelerini kullandı.

Londra'da külçe altının ons fiyatı yüzde 1.4 düşerek 1,682.82 dolara kadar çekildi. Bu, 25 Ocak'tan bu yana en düşük seviye. Nisan teslim metal Comex'te ise yüzde 1'lik değer kaybıyla 1,687.50 dolardan işlem gördü.

29 Şubat'ta metal Fed'in üçüncü tur parasal gennişleme konusunda ışık yakmamasıyla yüzde 4.9 oranında düşmüştü. Altın 12. yılında da boğa piyasasında. Bloomberg verilerine göre ETP destekli altın varlıkları dün yüzde 0.7'lik artışla 2,405.9 tona ulaştı.