Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Japon devi Sony, şirketin sitesine izinsiz giriş yapan bilgisayar korsanlarının Michael Jackson'a ait bazı şarkıları çaldığını açıkladı.

BBC'nin haberine göre Sony, geçen yıl Sony'nin PlayStation Network ve diğer çevrimiçi hizmetlerindeki kullanıcı hesaplarına izinsiz giriş yapan korsanların 2009 yılında 50 yaşında yaşamını yitiren şarkıcıya ait yayımlanmamış bazı kayıtları çaldığını doğruladı.

Sony, 2010'da Jackson'ın yayımlanmamış şarkılarının yayın haklarına 7 yıllığına sahip olabilmek için 250 milyon dolar ödemişti.

Bu şarkılardan bazıları, Aralık 2011'de çıkarılan "Michael" adlı albümde yayımlanmıştı.

Sony'nin satın aldığı şarkılar arasında Jackson'ın Freddie Mercury ve Black Eyed Peas solisti will.i.am. ile yaptığı ve şimdiye kadar yayımlanmamış düetleri de yer alıyor.

Sony, geçen yıl PlayStation Network ve diğer çevrimiçi hizmetlerindeki kullanıcı hesaplarına çok sayıda izinsiz giriş yapıldığını, yaklaşık 93 bin kullanıcı hesabına ait bilgilerin çalındığını açıklamıştı.

Şirketin Sony Music sitesinde Foo Fighters, Olly Murs ve Avril Lavigne gibi şarkıcıların kayıtları da bulunuyor.

Şirketin sitelerine izinsiz girişlerle ilgili olarak Mayıs ayında İngiltere'de iki kişi yakalanmıştı. James Marks ve James McCormick'in Ocak 2013'te mahkeme karşısına çıkması bekleniyor.